Back to basic – sommarläger 2017

lägerknuten

Inryckning för Upptäckare, Äventyrare och Utmanare sker på lördag 5 augusti. Vi samlas vid scoutlokalen (Rodret) klockan 08.30 för att åka senast 09.00. Det är viktigt att alla är i tid så vi hinner lasta allt.

Inryckning för Spårarna sker på onsdag 9 augusti. Även spårarna samlas vid scoutlokalen klockan 08.30 för att åka senast 09.00. Jimmy och Ulrika tar emot. Glöm inte att pricka av era scouter med oss innan ni åker.

Utryckning sker lördag 12 augusti. Vi åker från lägerplatsen 13.00 och har gemensam avslutning vid scoutlokalen med scoutsången 16.00.

Skjutsning – Just nu 4/8 är all skjutsning löst både till lägret och hem.

Vi behöver hjälp med skjutsning både till och från lägret. Skicka ett mail eller sms till Bengt.nitz@gmail.com eller 070-260 28 12. Vilken dag samt hur många platser (och om du kan dra släp)

Besöksdag är fredag 11 augusti. På programmet står organisationstävling och det finns en god möjlighet att se hur vi bott och lagat mat. Vi har ingen möjlighet att bjuda alla besökare på mat, så ta gärna med egen prick-nick. Barnen äter givetvis med sin patrull.

Packlista  – klicka här. Men den kommer inte innehålla några överraskningar. Utmanare och Äventyrare ska vara beredda att bo i vindskydd, övriga bor alla nätter i tält. Det kommer vara ca 500 meter att gå från parkeringen till lägerplatsen. Packa ingenting i lösa påsar – det är faktiskt ingen bra idé, tro mig. Det är många barn (och vuxna) som ska försöka hålla reda på sina saker – se till att märk allt (på riktigt – allt!) med namn.

FickpengarDet kommer finnas en liten marka/kiosk på lägret med godis, läsk, glass och så som vi säljer till nära inköpspris. Rekommenderad fickpeng är 20 kr/dag.

Inga mobiltelefonerVi vill inte att barnen har med sig egna mobiltelefoner. Det finns många skäl till detta. Skulle ni behöva nå era barn, eller de nå er är vi flera ledare som kan hjälpa till. Mitt nummer (070-260 28 12, Bengt Nitz) passas hela tiden.

Frågor? Skicka ett mail till mig på Bengt.nitz@gmail.com eller skriv frågan på kårens Facebook Tungelsta Scoutkår så ser jag till att svara ganska snabbt (jag har semester…)

Många scouthälsningar

/// Ledarna